Cinc agents antiavalots afronten penes de presó pel incident a Sants

tres persones que s’havien refugiat en un portal durant una manifestació de suport al centre okupat

La nit del 27 de maig va haver incidents a Sants: contenidors cremats, van llançar objectes contra la policia, barricades … Els Mossos van intervenir.
Tres joves van veure córrer als policies i van refugiar dientre d’un portal a la plaça de Sants, amb altres veïns i una periodista. Els agents, segons el relat de la fiscalia, “van accedir al portal bruscament tancant la porta exterior” i van fer fora a la periodista, encara que portava el braçalet identificatiu de premsa.

incidents al centre okupa de sants can vies

En aquest moment va ser quan va començar la pluja de cops. Tres mossos van golpejar “repetidament en braços, cames i mans” els joves, que s’havia refugiat. El jove intentava protegir-se el cap amb les mans. Els altres dos agredits eren a l’atre costat del portal i també van rebre cops. Un dels joves, de fet, va caure a terra i va ser llavors quan dos dels mossos li van pegar amb la porra al cap fins a dues vegades.

El comandament de l’operatiu, Luis Miguel V. agent, com els altres “va presenciar l’agressió sense fer res per impedir-ho ni recriminar les conductes als altres acusats”, va assenyalar la fiscalia, que relatava també les agressions que van rebre i les ferides (no massa greus) que van patir les víctimes de l’atac. Els agents els van deixar llavors marxar sense més, i sense ni tan sols identificar-los.

La fiscalia demana un any de presó pel comandament de l’operatiu per un delicte contra la integritat moral; tres anys i mig per a dos policies per aquest mateix delicte més un altre de lesions; i set anys per Daniel M. i David V. per dos delictes de lesions. Els advocats de les víctimes, Anaïs Franquesa i Eduardo Calze, relaten els fets de forma similar a com ho fa la fiscalia, encara que demanen penes més elevades, i subratllen que els joves eren aliens als incidents.

Ara mateix hi ha cinc agents antiavalots dels Mossos d’Esquadra que afronten penes de presó per agressió tres persones en una de les manifestacions convocades al barri de Sants, a Barcelona, contra el desallotjament del centre Can Vies, que està ocupat pels “okupes”. L’agressió va ser gravada per una càmera, el que serà utilitzat com a prova de càrrec en el judici. La fiscalia demana set anys de presó per a dos dels agents, que van colpejar amb les seves porres als joves.

Deja un comentario